Bij Particulieren

Zwevend opbergmeubel in L-opstelling

vraag

Gevraagd werd om een mooie oplossing voor een donkere hoek. Daarnaast moest er aan de overzijde van de woonkamer bij de eettafel een meubel om de spullen van de tafel even snel op te kunnen ruimen. Dit in combinatie met de vensterbank en een oplaadplek voor telefoons en I-pads.

Ontwerp

In de hoek naast het raam is een radiator gesitueerd in combinatie met stijgleidingen van de cv. Deze worden gemaskeerd door de staander van het meubel samen met een set deuren die opengezet kunnen worden als er meer warmte nodig is. In dit ontwerp is geprobeerd om een wolk van lijsten te maken. De witte vlakken zijn de achtergrond voor foto’s die deze kasten enorm kunnen personaliseren. In het ontwerp zitten opbergfuncties, een plek voor de tv, een plek voor de post en natuurlijk een plek voor de familiekiekjes.

Aan de overkant staat nu een meubel in dezelfde stijl als het tv ensemble. Zoals hierboven al omschreven staat dit meubel in het raam waardoor het ook een vensterbank functie heeft. Hierdoor trekt het die hele wand samen.

Materiaal en afwerking

Deze kast is gemaakt door een holle plaat te maken van dun valchromat. Omdat deze platen een harde persing hebben gehad komt de gladheid van de kopse kant heel erg in de richting van het vlak van de plaat. De verlichting is ingegoten in de epoxy waardoor er een naadloze overgang is tussen de plaat en de verlichting. De verlichting is met dimmer uitgerust die bediend wordt met een knopje van slechts 20mm doorsnede.

De lijsten zijn gemaakt van eiken net als de deuren. Deze combinatie van materialen geven deze kast zijn eigentijdse uitstraling.

De kast is afgewerkt met olie.

Geïnspireerd? Neem contact op met Ben de Valois.