(Bijna) alles wat je wilde weten over

Over Ben

Even voorstellen:
Ben de Valois

Een bijzonder verhaal:
hoe passie van je hobby een roeping maakt.

Het is al weer enige tijd geleden, maar Ben kreeg als schooljongen degelijk advies mee. “Jongen, kies jij nou maar een goede opleiding! Je kunt altijd nog timmerman worden”. Qua genen was dat laatste niet zo misplaatst, als zoon van een handarbeidlerares (houtbewerken) en een handige vader, die alles zelf deed.

En zo ging hij naar school. Eerst VWO en daarna techniek studeren in Delft. Om vervolgens géén timmerman te worden: hij kwam bij een bouwbedrijf terecht. Eerst als werkvoorbereider, later als uitvoerder en zelfs 10 jaar lang als vastgoed-ontwikkelaar. Leuk, héél leuk werk! Toch bleef die passie roepen: timmerman, of liever, meubelmaker.

In 2016 volgt Ben definitief zijn hart. Hij neemt ontslag bij zijn werkgever en verruilde zijn kantoor voor een eigen werkplaats. Zijn eigen bedrijf: Ben de Valois houtontwerp. Bedenken én maken van allerlei houten producten. Op het scheivlak van ontwerp en ouderwets vakmanschap. Als je Ben nu tegenkomt, zie je dat hij daar geen moment spijt van heeft!

Wil je zien wat Ben al gemaakt heeft?
Bekijk projecten voor particuliere opdrachtgevers en voor ondernemers.

Vul je interieur met een uniek ontwerp!

Iedere ruimte is weer anders en ieder mens heeft weer andere wensen voor gebruik en smaak. Ben helpt je met het uittekenen van een uniek ontwerp. Tailor-made.

Bedenken én maken. Optimale controle over de uitvoering.

Ben maakt een ontwerp dat past bij jouw wensen en maakt dat ook zelf. Zo neemt Ben het hele proces uit handen, van inkoop tot installatie. En als klant heb je één aanspreekpunt. Dat werkt wel zo prettig.

Thuis in bouwkunde

De ervaring bij een groot bouwbedrijf komt goed van pas. Processen beheersen, aansturen van onderaannemers, kennis van vergunningen en niet onbelangrijk: verstand van constructies en weten hoe materialen werken.

Duurzame oplossingen

Hout is zijn favoriete materiaal. Gelukkig is hout van zichzelf al erg milieuvriendelijk. Wil je je ontwerp nog iets bijzonderder maken? Vraag dan bijvoorbeeld naar circulaire oplossingen.