Een buitenkeuken op het dakterras in Amsterdam. De gangen en trappen zijn wat aan de smalle kant daar in het Amsterdamse. Dit heeft invloed op het ontwerp, wetende dat je het gehele meubel ook nog eens 4 verdiepingen moet versjouwen. Afwerking moet onderhoudsarm zijn en uitrusting high-end.
Dus met een plek voor de Weber, een kraan met afvoer, een horecakoelkast en voldoende opbergruimte. Daarnaast moet het snel en degelijk afsluitbaar zijn.
Door gebruik te maken van blonde betonplexplaten kan een redelijke mate van onderhoudsarm gerealiseerd worden. De randen zijn grotendeels afgewerkt met hardhout. Het keukenblad is uitgevoerd in Graniet. Dit is winter en daardoor vorstvast. Het frame is onbehandeld staal en zal in de loop der tijd roestig worden maar zal de tand des tijds beter doorstaan dan ik.
Frame: Staal
Plaatmateriaal: Betonplex (blond)
Keukenblad: Graniet
Geïnspireerd? Neem contact op met Ben de Valois.