Bij Particulieren

Dakterras buitenkeuken

vraag

Een buitenkeuken op het dakterras in Amsterdam. De gangen en trappen zijn wat aan de smalle kant daar in het Amsterdamse. Dit heeft invloed op het ontwerp, wetende dat je het gehele meubel ook nog eens 4 verdiepingen moet versjouwen. Afwerking moet onderhoudsarm zijn en uitrusting high-end.

Dus met een plek voor de Weber, een kraan met afvoer, een horecakoelkast en voldoende opbergruimte. Daarnaast moet het snel en degelijk afsluitbaar zijn.

Ontwerp

Door gebruik te maken van blonde betonplexplaten kan een redelijke mate van onderhoudsarm gerealiseerd worden. De randen zijn grotendeels afgewerkt met hardhout. Het keukenblad is uitgevoerd in Graniet. Dit is winter en daardoor vorstvast. Het frame is onbehandeld staal en zal in de loop der tijd roestig worden maar zal de tand des tijds beter doorstaan dan ik.

Aanpassing

Door voortscheidend inzicht is besloten een frontje van zink met isolatie voor de horeca koelkast te plaatsen. De zon had te veel invloed op de werking van de koelkast. Daarnaast waren meerdere zaagkanten van de panelen niet goed genoeg gedicht waardoor er verkleuring op de randen plaatsvond. Een zwarte bies bracht hierbij de oplossing. Op de laatste foto’s is het resultaat zichtbaar.

Frame: Staal

Plaatmateriaal: Betonplex (blond)

Keukenblad: Graniet

Geïnspireerd? Neem contact op met Ben de Valois.