Ben
uit de brand
Beetpakken en weer opbouwen

Wat doe je als je hebben en houden in vlammen opgaat? Ben en Harald pakken de draad weer op: machines vervangen, gereedschappen schoonmaken en materialen aanvullen.

Alle hulp is welkom!

Ook donaties. Scan de QR en doneer een bijdrage naar keuze. Wij zijn er enorm blij mee!

Harald en ik hebben op de Castorstraat een plek weten te creëren waar we elke dag weer mooie dingen mogen maken. Het is een meubelmakerij in de breedste zin van het woord en eigenlijk nog veel meer. Laten we zeggen een makerij.

Alles wat een creatieve uitdaging is, wat naast praktisch ook esthetisch aantrekkelijk moet worden, pakken we met twee, vier en zelfs veel meer handen aan. In onze werkplaats is plaats voor iedereen die wat wil leren, inspiratie wil op doen, een fijne dagbesteding wil hebben of terug wil keren in de maatschappij.

Op zondag middag 2 april gebeurde iets vreselijks, in de werkplaats ontstond brand. De brandweer was gelukkig heel snel ter plaatse met heel veel materieel. Hierdoor is de brand gelukkig niet uitgebreid door het hele pand.

(pand in opbouw)

IMG_0056

Een derde van onze werkplaats is in vlammen opgegaan en twee derde heeft totaal onder bluswater gestaan.  Op zondagavond laat was de brand eindelijk onder controle. Het dak en een deel van de wanden heeft het niet gered. Er was letterlijk een gat geslagen in onze inspirerende werkplaats.

 

Ondertussen is begonnen aan het herstel van het gebouw. De eigenaar van het pand heeft besloten het gebouw in de oude staat terug te brengen. Het overgebleven gedeelte is ondertussen schoongemaakt en geschilderd. De elektrische installatie is weer opnieuw aangelegd en de verwarming doet het weer.  Nu 8 maanden later komt er weer een beetje vorm in de werkplaats. Er staan weer wat werkbanken en we zijn begonnen met de aanleg van een nieuwe kantine, keuken en kantoor. De inspirerende plek is nog ver weg, maar op de horizon zien we de eerste lichtpuntjes.

 

Ook is nu ondertussen goed duidelijk geworden wat de orde grootte is van de geleden schade. De opgetelde schade in de vorm van voorraden, machines, opgeslagen inboedel kantoorruimte, keuken en kantine en niet onbelangrijk misgelopen of uitgestelde werken loopt flink in de papieren. Voorwaarden van de verschillende verzekeringsbedrijven maakte het onmogelijk om ons 3 jaar geleden te verzekeren…

Wil je helpen?

Iedere donatie is welkom!
Scan de QR.

Dank je wel!