Bij Particulieren

Totale make-over van een zolderverdieping

De Aanleiding

Voor een gezin in Rotterdam hebben we een totaal oplossing ontworpen voor de zolderverdieping. Dit gezin woont in een dubbelbovenhuis in Rotterdam. OP de eerste verdieping hebben ze de boel al eens naar het het zin laten maken en nu was de zolder aan de buurt. Dit was een enorme maar gelijk een enorm leuke uitdaging. De faciliteiten die aanwezig waren moesten terugkomen maar dan in de nieuwe totaal oplossing. Dat wil zeggen dat er een masterbed geplaatst moest en twee bedden voor de kinderen. Daarnaast moest er een douche en toilet oplossing komen. Ook wassen, opbergen, chillen, en studeren moest een plek krijgen. Enfin in de beperkte ruimte een leuke uitdaging.

Het ontwerp

Voor het ontwerp zijn we afgestapt van het hokjes denken, met andere woorden er komen geen slaapkamers zoals we dat kennen maar plekken waar geslapen kan worden, een plek waar gedoucht kan, een plek om te chillen… je begrijpt wat ik bedoel.

Toch wilde we samen (de klant en wij) een loft-achtige uitstraling houden. Een grote ruimte met alles erop en eraan maar dan wel met de privacy- en geluidsoplossingen. Dus wel een plek voor jezelf maar in de algemene ruimte zicht op zowel de voor als de achtergevel. Dat geeft het ruimtelijk effect dat eigenlijk miste in de 0-situatie. Er was namelijk een gangetje met daar aan een slaapkamer, een badkamer en aan voor en achterzijde ook slaapkamers. In de nok was ruimte voor een kleine vliering.

Voorbereiding

Dus wat is er gebeurd? We hebben alle wanden eruit laten halen. Vervolgens hebben we vloerverwarming laten plaatsen en alle wanden (het dakbeschot) laten isoleren en afwerken. Nadat de topvloer (een eiken planken vloer) geplaatst is konden wij aan de gang met de meubels om alle plekken vorm te geven.

Uitwerking

We begonnen met een kubus met daarin een douche. Aan de achterzijde (of voorzijde afhankelijk van je positie) hebben we een grote kledingkast in de kubus gemaakt voor de dochters. Als je verder om de “kubus” heen loopt vind je een trap die naar een hoger niveau leidt. Deze trap is tevens de kast nabij de studieplekken. Bovenop de kubus vind je een bedstede voor de oudste dochter. Voordat we begonnen zijn hebben we nog twee daklichten laten aanbrengen die precies in de twee bedstedes van de dochters uitkomen. Van de eerste bedstede loopt een loopbrug naar de tweede bedstede aan de achterzijde van de zolder. Beide bedstedes zijn afsluitbaar voor een extra cosy beleving. Onder de tweede bedstede bevindt zich het bed van de ouders. Deze bevindt zich wel in een afsluitbare ruimte (door middel van glazendeuren). Tussen de bedstede en het masterbed hebben we een kast gesitueerd die tevens een geluidsoplossing is.

Op de overloop naast de “kubus” met het toilet bevindt zich de waskast die gericht is naar de doorsteek naar de studeerplekken. Aan de andere zijde van deze “verkeersruimte”zijn een grote kast voor de ouders en een dubbele wastafel geplaatst (naast de kast om de nieuwe cv-ketel)

Enfin

Wellicht iets te veel tekst, en misschien de weg kwijt? Nu bekijk de foto’s en samen met de tekst kom je er wellicht uit. Of zoek contact dan leg ik het uit.

Materiaal

Voor deze oplossing is gekozen voor verschillende materialen.

De meubels zijn van staal in combinatie met massief eiken en gekleurde plaat.

De wastafels zijn van zink gemaakt net als de douchebak.

In de badkamer en op de wanden van het toilet is Kalkstuc toegepast.

Ook is in verschillende meubels oude vloerdelen gebruikt.

Interesse

Geïnspireerd? Neem contact op met Ben de Valois.