Bij Particulieren

Van Grauwe overkapping tot tuinkamer

Vraag

De overkapping in de achtertuin had wat liefde nodig. Het oogde grauw en donker. En er moet een buitenkeuken in komen voor de Camado.

Ontwerp

Douglas is een goede houtsoort voor buiten. Het is duurzaam (gaat lang mee) en het heeft een warme uitstraling. Ook de verkleuring door de jaren heen doet het leuk. Dus het materiaal is uitgekozen. Dan de keuken. Hiervoor is gekozen voor een stalen frame met een houten inbouw tpv de kast en ombouw van de koelkast. Rond de camado is alles in staal uitgevoerd. Hij is speciaal voor de gekozen camado op maat gemaakt. Het werkblad is van keramische tegels gemaakt. Op de wand boven de keuken zijn 3 up-and-down spots geplaatst in een houten wand. De lampjes zijn ontworpen en speciaal gemaakt voor het project.

De lampen komen terug in de omtimmeringen rond de betonnen pilaren en op de achterwand.

Ook de plafondafwerking is gedaan met Douglas. Dit keer in smalle latten. De schaduw ontneemt het zicht van het oude plafond en geeft een luxe uitstraling.

Boven de tafel is nog een plafonnière  met drie spotjes geplaatst.

En het resultaat

Een fijne plek waar je van het  vroege voorjaar door de zomer heen tot in het najaar lekker kan tafelen, kokkerellen en borrelen…

Materiaal

Voor deze oplossing is gekozen voor verschillende materialen.

De meubels zijn van staal in combinatie met massief eiken en gekleurde plaat.

De wastafels zijn van zink gemaakt net als de douchebak.

In de badkamer en op de wanden van het toilet is Kalkstuc toegepast.

Ook is in verschillende meubels oude vloerdelen gebruikt.

Interesse

Geïnspireerd? Neem contact op met Ben de Valois.